Selecteer een pagina

VICTOR SONNA – 1525

Van Abbemuseum

De tentoonstellingstitel is een spel met het nummer 152. Enkel een vijf wordt toegevoegd. 1525: het jaartal van een van de eerste transporten van tot slaafgemaakte in de trans-Atlantische slavernij.

Surinaamse School: schilderkunst van Paramaribo tot Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam Museumplein 10, Amsterdam

De tentoonstelling Surinaamse School, is een viering van Surinaamse schilderkunst in al haar verscheidenheid en diepgang. Aan de hand van ruim 100 kunstwerken van 35 kunstenaars neemt Surinaamse School je mee langs thema’s en narratieven die ten grondslag liggen aan de schilderkunst in de periode van ca. 1910 tot midden jaren 1980.

Slavernij in het Rijksmuseum

Rijksmuseum Museumstraat 1, Amsterdam

Het Rijksmuseum in Amsterdam presenteert van 12 februari t/m 30 mei 2021 de tentoonstelling Slavernij. Met deze tentoonstelling richt het Rijksmuseum de blik op slavernij tijdens de Nederlandse koloniale periode op vier continenten.

Gouden Koets: expo Amsterdam Museum

Amsterdam Museum Kalverstraat 92, Amsterdam, Noord

Na een restauratie van ruim vijf jaar is de Gouden Koets voor het eerst weer voor publiek te zien in het Amsterdam Museum. Het rijtuig wordt tot en met 27 februari 2022 in bruikleen gegeven aan het Amsterdam Museum. Daarmee keert de koets tijdelijk terug naar Amsterdam, de stad die hem in 1898 aan koningin […]