Selecteer een pagina
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Slavernij in het Rijksmuseum

februari 12 - mei 30

Het Rijksmuseum in Amsterdam presenteert van 12 februari t/m 30 mei 2021 de tentoonstelling Slavernij. Met deze tentoonstelling richt het Rijksmuseum de blik op slavernij tijdens de Nederlandse koloniale periode op vier continenten.

De tentoonstelling belicht de Nederlandse koloniale periode van de 17de tot en met de 19de eeuw. Zowel de slavernij in Suriname, Brazilië en het Caribisch gebied (trans-Atlantisch), met de rol van de West-Indische Compagnie (WIC), als de Nederlandse koloniale slavernij in Zuid-Afrika en Azië waar de Verenigde Oost Indische Compagnie (VOC) actief was, komen aan bod. Ook de effecten van het systeem in die periode in Nederland zelf worden belicht.

10 waargebeurde verhalen

De tentoonstelling presenteert tien waargebeurde, persoonlijke verhalen over mensen die in het slavernijtijdperk leefden. Hoe zagen hun levens eruit? Hoe verhielden zij zich tot het systeem van slavernij? Konden zij eigen keuzes maken? Van verhalen over het leven in slavernij of het profiteren ervan, tot verhalen van verzet en uiteindelijk vrijheid. Aan de hand van een audiotour wordt de bezoeker meegenomen in de uiteenlopende levens. Voor kinderen is er een speciale interactieve audiotour.

Gegevens

Begin:
februari 12
Einde:
mei 30
Evenement Categorie:

Locatie

Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam Nederland
Bekijk locatie site